Rosendael

Zorgcentrum Rosendael

Zorgcentrum Rosendael, Indusdreef 5 te Utrecht heeft de beschikking over een familiekamer, rouwkamer en mortuarium. Het beheer is in handen van PCB Uitvaartzorg. Het mortuarium, de rouwkamer en de familiekamer bevinden zich op de begane grond in de gang naar de kapel van Zorgcentrum Rosendael.

Opbaren

Het is mogelijk om een overledene in Zorgcentrum Rosendael op te baren tot aan de dag van de uitvaart. De familie kan dagelijks terecht in de familiekamer tussen 07:00 en 19:30 uur voor bezoek. Het is ook mogelijk hier de condoleance houden. Daarbij is het mogelijk om koffie en thee te serveren.

Laatste zorg, gebruik eerste 24 uur mortuarium

De overledene wordt tijdelijk op bed opgebaard met behulp van een bedkoeling. Indien ervoor gekozen is om de laatste zorg door de uitvaartonderneming te laten verrichten, wordt de overledene direct naar het mortuarium overgebracht. Het is ook mogelijk om, in overleg met de familie en de afdeling, een overledene direct vanaf de afdeling over te brengen naar een uitvaartcentrum.

Condoleance

Een condoleance kan besproken en gereserveerd worden via PCB Uitvaartzorg. U heeft de mogelijkheid om een aparte ruimte te reserveren.

 • Het is mogelijk om de familiekamer te gebruiken voor de condoleance of afscheid nemen in besloten kring. In de familiekamer en daarbuiten is plaats voor ongeveer 20 personen.
 • In de buurt van de familiekamer bevindt zich het Rosenplein. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 75 personen.
 • Een kleinere ruimte is de bibliotheek. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het restaurant en biedt plaats aan maximaal 30 personen.
 • De Rode zaal bevindt zich achter de bibliotheek (maximaal 100 personen). Deze ligt wat verder weg van de familiekamer.

Er kan worden gezorgd voor koffie en thee. De catering zal in de meeste gevallen klaar gezet worden door medewerkers van het restaurant. U dient zelf zorg te dragen voor bediening.

Het is ook mogelijk om na de uitvaart terug te keren naar Zorgcentrum Rosendael om daar te condoleren of met familie en genodigden samen te zijn.Zie onderstaande tarievenlijst voor andere mogelijkheden voor catering.

Kapel

In Zorgcentrum Rosendael is een kleine kapel (max 40 personen) beschikbaar voor het houden van een uitvaartdienst. Een muziekinstallatie (CD’s), piano en een klein orgel zijn aanwezig.

Vertrek uit Zorgcentrum Rosendael

In Zorgcentrum Rosendael is het gebruikelijk dat een overledene via de hoofdingang het huis verlaat. U kunt aan de receptie doorgeven hoe laat het vertrek zal zijn. Zij zullen ervoor zorgen dat de deuren open blijven staan. Wilt u er zelf voor zorgen dat eventuele cliënten die voor de hoofdingang staan gewaarschuwd worden.

Praktisch

 • Wanneer de overledene wordt opgebaard in de rouwkamer van Rosendael of wordt overgebracht naar een uitvaartcentrum, verzoeken wij u de lakens van het bed af te halen en deze in de rode zak te deponeren.
 • U dient dagelijks zelf de controle van de overledene uit te voeren.
 • De overlijdenspapieren (A+B verklaring) kunt u ophalen bij de receptie. U wordt gevraagd om voor ontvangst van de papieren te tekenen.
 • Voor het opbaren is een kistkoeling aanwezig.
 • Voor het opbaren op bed dient u zelf voor een bedkoeling te zorgen.
 • De mogelijkheid tot opbaren dient vooraf altijd besproken te worden met PCB Uitvaartzorg.
 • De familie kan op eigen gelegenheid dagelijks terecht in de familie- en rouwkamer van 7:30 tot 19:30 uur.
 • De sleutel kan van de familiekamer kan afgehaald worden bij de receptie.
 • In het mortuarium zijn bloemenstandaards en vazen aanwezig.
 • Na het vertrek  de sleutel van de familiekamer afgeven bij de receptie.
 • Tijdens uw verblijf bent u te gast bij Zorgcentrum Rosendael. Wij willen u vriendelijk verzoeken om de ruimte bij vertrek achter te laten zoals u deze heeft aangetroffen.

Informatiemap

Na overlijden van een cliënt van Zorgcentrum Rosendael wordt aan de familie een informatiemap overhandigd met gegevens over de diverse mogelijkheden na een overlijden. De familie is vrij om te kiezen door wie de laatste zorg verricht wordt, door welke uitvaartondernemer de uitvaart wordt geregeld en of ze gebruik willen maken van de rouwkamer en familiekamer.

Tarieven

Klik hier voor het overzicht van de tarieven van Zorgcentrum Rosendael.

030 - 262 2244
Scroll naar boven