Presentaties, foto's en video's

Naast muziek kan een plechtigheid ook ondersteund worden door foto’s en/of videobeelden te vertonen. De meeste locaties zijn hierop ingericht met een beamer of een groot scherm.

Het aanleveren van een presentatie, foto of video kan op verschillende manieren gedaan worden.

Powerpoint presentatie

Kies bij de instellingen voor beeldschermformaat: 16:9 of 4.3

Let op: Niet alle crematoria en begraafplaatsen gebruiken dezelfde versie van Microsoft Office waardoor de presentatie kan afwijken van hetgeen u aanlevert. Daarom vragen wij altijd om de presentatie te laten testen.

Als u een presentatie met Microsoft Powerpoint maakt kunt u denken aan de volgende indeling:

Het is ook mogelijk dat u per muziekstuk een bijbehorende presentatie aanlevert. Als het één grote presentatie is, kan deze doorlopend getoond worden.

Foto's

Als u geen powerpoint presentatie gebruikt, dan kunt u ook losse foto’s aanleveren. Let u daarbij wel op dat alle foto’s goed zijn ingesteld (gespiegeld/ondersteboven). Wanneer een bepaalde volgorde gewenst is, dient u de bestandsnamen te wijzigen in 001, 002, 003, enz. Het aanleveren van foto’s graag als JPG bestand.

Video's

Als u een video wilt gebruiken, dan kunt u deze het beste als een WMV, MPG4 of MOV bestand aanleveren.

Uploaden

Het is niet mogelijk om bestanden groter dan 10MB per mail aan te leveren. Wij adviseren u om hiervoor WeTransfer te gebruiken. WeTransfer is een Nederlandse down- en uploaddienst waarmee grote bestanden tot max. 10 GB verstuurd kunnen worden.

Begraafplaatsen

Voor het tonen van foto’s en/of video’s in de aula van een begraafplaats dient u zelf te zorgen voor een laptop. De aula van de (meeste) begraafplaatsen is hierop niet ingericht. Ook dient u ervoor te zorgen dat er iemand is die de laptop kan bedienen.

Video opname

Het is mogelijk om van de uitvaart een volledige opname te maken. Daarbij kunt u zelf aangeven wat wel of niet gefilmd moet worden.

Foto's van een uitvaart

Als professionele fotograaf maak ik al vanaf 2009 foto’s van begrafenissen en crematies. De foto’s helpen om de herinnering levend te houden, en kunnen helpen bij de rouwverwerking.

Scroll naar top