Crematie De Meern

Welkom bij Crematie De Meern

Een warm afscheid op een serene locatie

Bij Crematie De Meern begrijpen we dat het verlies van een dierbare een moeilijke en emotionele tijd is. We streven ernaar om u tijdens dit proces te ondersteunen en een waardig afscheid te bieden. Onze moderne faciliteit, gelegen in een rustige omgeving, biedt een serene en respectvolle sfeer voor het afscheid nemen van uw dierbare.

Onze diensten

Wij bieden een uitgebreid scala aan diensten om aan uw individuele behoeften en wensen te voldoen. Of u nu een intieme bijeenkomst in besloten kring wenst of een grotere plechtigheid met veel genodigden, wij staan voor u klaar. Onze ervaren en empathische medewerkers zullen u door elke stap van het proces begeleiden en ervoor zorgen dat uw wensen met zorg en respect worden vervuld.

Moderne faciliteiten

Onze crematiefaciliteit is uitgerust met state-of-the-art technologie om ervoor te zorgen dat het crematieproces efficiënt en respectvol verloopt. We hebben een serene aula waar u samen kunt komen met familie en vrienden om uw dierbare te herdenken en afscheid te nemen. Daarnaast bieden we ook een comfortabele ontvangstruimte waar u na afloop van de ceremonie kunt samenkomen om herinneringen te delen.

Persoonlijke benadering

Bij Crematie De Meern geloven we in een persoonlijke benadering. We nemen de tijd om naar uw wensen en behoeften te luisteren en streven ernaar om een afscheid te creëren dat de unieke persoonlijkheid van uw dierbare weerspiegelt. Of u nu traditionele rituelen wilt volgen of een meer eigentijdse ceremonie wenst, wij zorgen ervoor dat elk detail met zorg wordt behandeld.

Neem contact met ons op

Als u meer wilt weten over onze diensten of als u vragen heeft over het regelen van een crematie in De Meern, staan onze toegewijde medewerkers voor u klaar. We zijn hier om u te ondersteunen en te begeleiden tijdens deze moeilijke tijd. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons u helpen om een waardig afscheid te regelen voor uw dierbare.

Crematie De Meern


De keuze voor cremeren of begraven is een heel persoonlijke en is ook vaak ingegeven door gevoelsmatige overwegingen. Sommige mensen voelen zich niet prettig bij het idee in de grond te belanden en kiezen daarom voor een crematie.

Een crematie valt in de meeste gevallen goedkoper uit dan een begrafenis en dan komen er ook nog eens grafrechten en een eventueel grafmonument bij. Maar ook praktische overwegingen kunnen een rol spelen bij de keuze tussen begraven en cremeren. Een urn kan je bijvoorbeeld heel makkelijk mee verhuizen als je in een andere plaats gaat wonen. Daarnaast kan je de as ook verdelen over meerdere kleine urnen of gedenksieraden zodat meerdere nabestaanden een deel van de as in hun bezit hebben.

Vindt u het lastig om die beslissing te nemen? Dan denken we graag met u mee.

Feiten

Sinds 2003 kiezen meer mensen voor een crematie dan voor een begrafenis. In 2013 werd 61% van de overledenen gecremeerd.

Het woord cremeren (van het Latijnse ‘cremare’) betekent ‘verbranden’. Bij een crematie wordt het lichaam van een overledene op een zeer hoge temperatuur in een crematieoven verbrand. Dit duurt gemiddeld vijf kwartier. Bij de crematie van een volwassene blijft er ongeveer 3 kilo as over.

De crematie van een overledene is in Nederland uitsluitend toegestaan in een crematorium. Bij sommige crematoria is het mogelijk om na afloop van de plechtigheid de kist te laten dalen. Ook is het meestal mogelijk om uw dierbare te begeleiden naar de ovenruimte.

De asurn moet na de crematie volgens de wet op lijkbezorging een maand in het crematorium blijven. Zo heeft u voldoende tijd om te bedenken wat u wilt dat er met de as gebeurt. Dit geeft u aan in het formulier dat u van ons ontvangt, het zogenaamde asbestemmingsformulier. U kunt een mooie urn uitzoeken voor de as en deze urn thuis plaatsen. U kunt er echter ook voor kiezen om te verstrooien op het terrein van het crematorium, bijzetten in een graf of in een urnenmuur of verstrooien op een mooie plek in de natuur.


Er zijn verschillende crematoria in de regio: Daelwijck en Domstede in Utrecht, Noorderveld in Nieuwegein, Bosrust in Zeist en Den en Rust in Bilthoven. Vaak zal de keuze van de locatie samenhangen met de woonplaats van de overledene, maar dat hoeft niet. Als u eenmaal een crematorium hebt uitgekozen, kunt u bepalen of u, behalve de crematie, ook de afscheidsplechtigheid op die locatie wilt houden. Alle crematoria beschikken over een aula waar een afscheid kan worden gehouden, maar u kunt ook kiezen voor een kerkelijke dienst of voor een plek die een speciale betekenis had voor de overledene. Wij kennen inmiddels vele locaties en adviseren u graag.

030 - 262 2244
Scroll naar boven