Crematie Utrecht

Welkom bij Crematie Utrecht: Een Eervol Afscheid

Bij Crematie Utrecht begrijpen we dat het verlies van een dierbare een moeilijke en emotionele tijd is. Wij staan voor u klaar om u te begeleiden en te ondersteunen bij het regelen van een waardig en persoonlijk afscheid. Ons toegewijde team staat bekend om hun empathie, professionaliteit en aandacht voor detail.

Waarom kiezen voor Crematie Utrecht?

Respectvolle en Persoonlijke Aanpak: Wij geloven in het belang van een persoonlijke aanpak. Samen met u creëren we een unieke en gedenkwaardige ceremonie die recht doet aan het leven van uw dierbare. Onze ervaren medewerkers luisteren naar uw wensen en zorgen ervoor dat elk detail zorgvuldig wordt uitgevoerd.

Moderne Faciliteiten: Onze crematiefaciliteiten in Utrecht zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en voldoen aan de hoogste normen op het gebied van hygiëne en veiligheid. We zorgen ervoor dat het proces soepel verloopt en dat uw dierbare met de grootste zorg wordt behandeld.

Flexibiliteit en Keuzemogelijkheden: Bij Crematie Utrecht begrijpen we dat elk afscheid uniek is. Daarom bieden we verschillende opties en pakketten aan die aan uw specifieke wensen en behoeften voldoen. Of u nu een intieme plechtigheid wenst of een grotere bijeenkomst, wij kunnen u helpen bij het creëren van de juiste setting.

Deskundige Begeleiding: Ons team van ervaren uitvaartbegeleiders staat altijd voor u klaar. We begeleiden u stap voor stap door het proces en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Van het opstellen van de rouwkaarten tot het regelen van bloemen en muziek, wij nemen de zorgen uit handen, zodat u zich kunt richten op het afscheid nemen en rouwproces.

Locatie in Utrecht: Onze crematiefaciliteiten bevinden zich in Utrecht en zijn gemakkelijk bereikbaar voor zowel lokale bewoners als mensen van buiten de stad. We zijn gevestigd op een rustige en serene locatie, omringd door de natuur, waardoor een vredige sfeer wordt gecreëerd voor het afscheid nemen.

Neem vandaag nog contact met ons op

Wanneer u behoefte heeft aan professionele en respectvolle begeleiding bij het regelen van een crematie in Utrecht, staan wij voor u klaar. Ons team is 24/7 beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen tijdens deze moeilijke tijd. Samen zorgen we ervoor dat uw dierbare een waardig en eervol afscheid krijgt.

Bel ons nu op 030 – 262 2244 of vul ons contactformulier in om een afspraak te maken.

Crematie Utrecht


De keuze voor cremeren of begraven is een heel persoonlijke en is ook vaak ingegeven door gevoelsmatige overwegingen. Sommige mensen voelen zich niet prettig bij het idee in de grond te belanden en kiezen daarom voor een crematie.

Een crematie valt in de meeste gevallen goedkoper uit dan een begrafenis en dan komen er ook nog eens grafrechten en een eventueel grafmonument bij. Maar ook praktische overwegingen kunnen een rol spelen bij de keuze tussen begraven en cremeren. Een urn kan je bijvoorbeeld heel makkelijk mee verhuizen als je in een andere plaats gaat wonen. Daarnaast kan je de as ook verdelen over meerdere kleine urnen of gedenksieraden zodat meerdere nabestaanden een deel van de as in hun bezit hebben.

Vindt u het lastig om die beslissing te nemen? Dan denken we graag met u mee.

Feiten

Sinds 2003 kiezen meer mensen voor een crematie dan voor een begrafenis. In 2013 werd 61% van de overledenen gecremeerd.

Het woord cremeren (van het Latijnse ‘cremare’) betekent ‘verbranden’. Bij een crematie wordt het lichaam van een overledene op een zeer hoge temperatuur in een crematieoven verbrand. Dit duurt gemiddeld vijf kwartier. Bij de crematie van een volwassene blijft er ongeveer 3 kilo as over.

De crematie van een overledene is in Nederland uitsluitend toegestaan in een crematorium. Bij sommige crematoria is het mogelijk om na afloop van de plechtigheid de kist te laten dalen. Ook is het meestal mogelijk om uw dierbare te begeleiden naar de ovenruimte.

De asurn moet na de crematie volgens de wet op lijkbezorging een maand in het crematorium blijven. Zo heeft u voldoende tijd om te bedenken wat u wilt dat er met de as gebeurt. Dit geeft u aan in het formulier dat u van ons ontvangt, het zogenaamde asbestemmingsformulier. U kunt een mooie urn uitzoeken voor de as en deze urn thuis plaatsen. U kunt er echter ook voor kiezen om te verstrooien op het terrein van het crematorium, bijzetten in een graf of in een urnenmuur of verstrooien op een mooie plek in de natuur.

Er zijn verschillende crematoria in de regio: Daelwijck en Domstede in Utrecht, Noorderveld in Nieuwegein, Bosrust in Zeist en Den en Rust in Bilthoven. Vaak zal de keuze van de locatie samenhangen met de woonplaats van de overledene, maar dat hoeft niet. Als u eenmaal een crematorium hebt uitgekozen, kunt u bepalen of u, behalve de crematie, ook de afscheidsplechtigheid op die locatie wilt houden. Alle crematoria beschikken over een aula waar een afscheid kan worden gehouden, maar u kunt ook kiezen voor een kerkelijke dienst of voor een plek die een speciale betekenis had voor de overledene. 

Crematorium Den en Rust is onlangs verbouwd en beschikt nu, behalve over een grote aula, ook over een kleine aula (soort huiskamer) en een buitenaula. 

Crematorium Daelwijck is onlangs door het Franse Funecap overgenomen van Dela. We hebben al met hen mogen samenwerken en dit belooft veel moois en goeds voor de toekomst!

Door onze jarenlange ervaring kennen zijn wij in de regio tot in de detail bekend met de vele locaties en wij denken hierin graag met u mee. Bel ons gerust!

030 - 262 2244
Scroll naar boven