Muziek plechtigheid

Uitvaartmuziek

Muziek is een belangrijk onderdeel van de plechtigheid. Afhankelijk van de locatie, de vorm of de inhoud van de plechtigheid, kiest u voor muziek die passend is bij het leven van de overledene. Klassiek, populair, religieus of misschien wel live muziek. Veel is tegenwoordig mogelijk.

Om er zeker van te kunnen zijn dat de kwaliteit van de gekozen muziek in orde is, wordt de muziek minimaal 24 uur voor de plechtigheid getest. Het is daarom wel van belang tijdig uw keuze te maken.

Steeds meer crematoria zijn uitgerust met geavanceerde apparatuur voor het afspelen van muziek. Als de plechtigheid in een crematorium plaatsvindt, kunt u de gewenste muziek ook opzoeken in de muziekcatalogus van het crematorium. U bent er dan van verzekerd dat de door u gekozen nummers van een goede kwaliteit zijn en het is in dat geval dan ook niet nodig om verder zelf nog iets aan te leveren. Komt een nummer niet voor in de catalogus, dan kan het altijd als mp3-bestand of middels de originele cd aangeleverd worden.

De begraafplaatsen zijn vaak nog uitgerust met een eenvoudige muziekinstallatie. Houdt u hier rekening mee als u bepaalde wensen heeft voor het afspelen van muziek. Uiteraard kan uw uitvaartleider u informeren over de mogelijkheden per locatie.

Levende muziek

Wij beschikken over de juiste contacten voor het live uitvoeren van uitvaartmuziek. Denk aan organisten, liedjeszangers, instrumentalisten of een koor. Tijdens een uitvaart zijn de aanwezigen meer nog dan anders vatbaar voor de schoonheid van live muziek. Levende muziek beweegt, ademt en ontroert. Het is persoonlijk natuurlijk, maar muziek kan daarmee troostrijker zijn dan woorden. De aanwezigheid van de musici en hun interactie met hun toehoorders geeft houvast en structuur aan de uitvaartplechtigheid.

030 - 262 2244
Scroll naar boven