Uitvaarten en COVID-19

Net als u dachten we de afgelopen tijd de regels te kunnen gaan versoepelen, maar helaas is de werkelijkheid anders. Dat is met de meest recente persconferenties wel duidelijk geworden.

Op dit moment zijn de mondkapjes en de 1,5 meter afstand weer verplicht in de diverse uitvaartlocaties. Het aantal toegestane personen is afhankelijk van de grootte van de locatie. Er is geen algemeen gesteld maximum aan het aantal personen dat een uitvaart mag bijwonen, dit is dus per locatie verschillend. Zo zijn er bijvoorbeeld 100 personen toegestaan in de grote aula van crematorium Daelwijck, maar slechts 35 personen in de aula van begraafplaats Kovelswade in Utrecht en 15 personen in onze eigen aula in ons uitvaartcentrum aan de Donaudreef.

Wat betreft het afscheid nemen en condoleances is het op de meeste locaties mogelijk om dit in kleine groepjes te doen, maar u kunt ook denken aan een zgn. doorloop-condoleance voor de wat grotere groepen.

Coronatoegangsbewijzen:
Deze zijn niet verplicht voor locaties waar een uitvaart plaatsvindt, ook niet wanneer de uitvaart plaatsvindt in een horecalocatie.
Voor een condoleance is dat anders: Wanneer er een condoleance plaatsvindt in een horecalocatie die geen uitvaartlocatie is, bijvoorbeeld een restaurant, dan gelden daar de coronaregels voor de horeca en is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Mocht u over dit alles meer willen weten, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij hebben inmiddels ruim ervaring met uitvaarten in deze periode van COVID-19 en denken graag met u mee.

 

030 - 262 2244
Scroll naar boven