Over ons

Over ons

PCB Uitvaartzorg is een eigentijdse middelgrote uitvaartonderneming met enthousiaste en gepassioneerde medewerkers, aanwezig op meerdere locaties in en om Utrecht en daardoor volledig thuis in de regio. Wij beschikken in Utrecht en Zeist over eigen uitvaartcentra met mogelijkheden voor opbaren en intieme afscheidsdiensten. In Nieuwegein en Bilthoven hebben we afscheidswinkels en op al deze locaties staan onze betrokken medewerkers u graag te woord.

Ongeveer de helft van de families voor wie wij de uitvaarten verzorgen kiest voor een kerkelijke uitvaart. Samen met de voorganger stellen zij een uitvaartdienst samen die o.a. bestaat uit teksten uit de bijbel waar de overledene zichzelf bij leven in herkende. De uitvaartdienst wordt grotendeels ingevuld volgens het protocol van een (zondagse) kerkdienst.
Het afscheid is meestal in een kerk, maar tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van de aula van de begraafplaats of het crematorium.

In de huidige tijd zien we mensen tijdens hun leven verder verwijderd raken van het geloof en jonge mensen gaan minder naar de kerk. De kinderen van een overledene zijn dan vaak in dubio: moet het nu wel of niet een kerkelijke uitvaart worden? De behoefte aan een ritueel kan op zo’n moment weer opleven. Als de nabestaande geen kerkganger is, maar wel graag gehoor wil geven aan de wens van de overledene is het vaak niet eenvoudig een voorganger te vinden. PCB Uitvaartzorg heeft contacten met diverse voorgangers die niet aan een kerk verbonden zijn en zich specifiek richten op deze situatie.

Wilt u ons volgen?
Word dan lid van PCB Uitvaartzorg en ontvang automatisch 3 maal per jaar ons Bulletin, dit is kosteloos. Of volg ons op Facebook.

030 - 262 2244
Scroll naar boven