Uitvaart Nieuwegein

U bent benieuwd naar de mogelijkheden van een uitvaart in Nieuwegein

Al bijna 90 jaar verzorgt PCB Uitvaartzorg uitvaarten in Nieuwegein en in de nabije regio. We mogen voor deze keer dus wel zo onbescheiden zijn om te stellen dat wij alle kennis in huis hebben om u te informeren over de mogelijkheden voor een uitvaart in Nieuwegein.

Een uitvaart met een Nieuwegeins tintje

Er zijn heel veel manieren om een uitvaart persoonlijker te maken. Als een overledene een Nieuwegeiner in hart en nieren was, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaart waarin allerlei typisch Nieuwegeinse elementen naar voren komen. Denk aan bloemen in rood-blauwe tinten, een rouwkaart met het bruggetje van Vreeswijk erop of van de Lek, proosten op de overledene met een Vreeswijks bakkie of een biertje van brouwerij Zevenstar en een kist met handgrepen van touw als verwijzing naar de binnenvaart van Nieuwegein. En wat dacht u van het liedje Herfst en Nieuwegein van popzanger Spinvis tijdens de uitvaartdienst? Of een condoleance in het koetshuis van Kasteel Rijnhuizen of in het Theehuys op de Museumwerf in Vreeswijk? Neem contact met ons op voor meer ideeën voor een echte Nieuwegeinse uitvaart. Wij staan doordeweeks én in het weekend 24 uur per dag voor u klaar. 

Locaties in Nieuwegein

Kiest u voor een begrafenis, dan zijn er in Nieuwegein meerdere mogelijkheden. Allereerst natuurlijk de gemeentelijke begraafplaats Noorderveld – een moderne begraafplaats in het noordoosten van de stad. Er is een aula in het ernaast gelegen crematorium die meestal gebruikt wordt voor de uitvaartdiensten. Zo kunt u alles compact bij elkaar houden op de dag van de uitvaart. De begraafplaats is bestemd voor overledenen die opgenomen zijn in het bevolkingsregister van de gemeente Nieuwegein of in de registers van de voormalige gemeenten Jutphaas en Vreeswijk. Deze bijzondere voorwaarde is gesteld omdat de ruimte op de begraafplaats beperkt is. Naast Noorderveld heb je in Nieuwegein nog de wat oudere begraafplaats Kerkveld, de Hervormde Begraafplaats Gildenborch aan de Gildenborglaan en de R.K. begraafplaats bij de Barbarakerk in Vreeswijk. Nieuwegein heeft als gezegd ook een crematorium. De aula behorende bij dit crematorium is modern, licht en in verschillende grijstinten geschilderd.
Wanneer u graag wilt dat de overledene wordt opgebaard in de plaats Nieuwegein, kunnen we dat voor u verzorgen in het rouwcentrum van Noorderveld. Behalve Kasteel Rijnhuizen en crematorium Noorderveld is er nog Fort de Batterijen met z’n artillerieloods als bijzonder alternatief voor een uitvaartdienst.

Bij leven

Om uw nabestaanden te ontlasten maar zeker ook voor uw eigen gemoedsrust, is het verstandig vroegtijdig na te denken over uw uitvaart. U kunt uw wensen in een persoonlijk gesprek kenbaar maken, maar ook op papier vastleggen. Zo voorkomt u dat nabestaanden moeten gissen naar uw wensen. Als u ook nog iets regelt voor de financiële kant van uw uitvaart, ontziet u uw nabestaanden helemaal en kunnen zij zich concentreren op hun rouw.

Bij overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis en het begin van een emotionele, vaak ontwrichtende periode. Het kan dan heel lastig zijn om de zaken op een rijtje te houden. En hoewel je op zo’n moment niet op je best bent, toch moet er van alles geregeld worden. PCB Uitvaartzorg helpt u hierbij. Onze uitvaartleiders laten u zoveel mogelijk zelf de regie behouden, maar zijn er ook voor het misschien hoognodige zetje in de goede richting, de inspiratie, advies bij te maken keuzes, het bewaken van de planning en voor het overzicht. En als u aangeeft dat iets echt niet lukt, dan nemen wij dat u liefdevol uit handen.

Na de uitvaart

De uitvaart vormt gedurende zo’n dag of zes na het overlijden een soort van baken waar naartoe gewerkt wordt. Na afloop in de koffiekamer is er ook vaak een soort ontlading. Je voelt als het ware de zucht van verlichting als er voor het eerst weer gelachen wordt. Toch is het daarmee niet gedaan. Op een bepaalde manier begint het rouwproces dan pas echt. Ook moet er nog steeds veel geregeld worden. Denk aan het ontwerp en de aanschaf van een grafmonument, het besluit over de asbestemming of het dankbetuigingskaartje. Ook het afhandelen van allerlei administratieve taken komt dan pas aan bod. PCB Uitvaartzorg kan u – als u dat wenst – ook in dit proces bij de hand nemen. Voor ons stopt het niet als de laatste mensen de koffiekamer uitlopen.

PCB Uitvaartzorg

PCB Uitvaartzorg is in 1933 opgericht en de menselijke maat en kwaliteit staan nog altijd voorop. Kernwaarden als betrouwbaarheid, openheid, oprechtheid en persoonlijkheid zijn voor ons als vanzelfsprekend. Al bijna 100 jaar lang.

Wat er inmiddels wél veranderd is, is het verzorgingsgebied van PCB Uitvaartzorg. Dat is aanzienlijk uitgebreid. Niet alleen in Utrecht, maar ook in alle omliggende gemeenten als Nieuwegein, Maarssen, Houten, BilthovenZeist kennen wij dankzij onze langjarige historie heg en steg. Wij kennen de weg in alle uitvaartlocaties, we hebben daar onze contacten op het gebied van catering, livestreaming, bloemisten en wat je verder nog kunt bedenken om een uitvaart vorm te kunnen geven. Zo weten we ook als u wilt afwijken van het gangbare altijd wel een oplossing om daar invulling aan te geven.

030 - 262 2244
Scroll naar boven