Uitvaartverzorging Utrecht

Welkom bij Uitvaartverzorging Utrecht

Persoonlijke en Respectvolle Uitvaartverzorging in Utrecht

Bij Uitvaartverzorging Utrecht begrijpen we dat het verlies van een dierbare een moeilijke tijd is. Wij bieden u persoonlijke en respectvolle uitvaartdiensten die u helpen om op een waardige manier afscheid te nemen. Met zorgvuldige aandacht voor uw wensen en behoeften, begeleiden wij u stap voor stap tijdens dit emotionele proces.

Onze Diensten

Complete Uitvaartverzorging: Wij staan voor u klaar om de volledige uitvaartverzorging te regelen. Van het opbaren van de overledene tot het organiseren van de begrafenis of crematie, wij zorgen voor alle details met uiterste zorg en toewijding.

Persoonlijk Advies: Ons team van ervaren uitvaartverzorgers staat altijd klaar om u te adviseren en te begeleiden. We luisteren naar uw wensen en zorgen ervoor dat de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van uw dierbare.

Rouwvervoer: Wij beschikken over een uitgebreid wagenpark van rouwauto’s en volgauto’s om het laatste vervoer van de overledene en de nabestaanden op een respectvolle wijze te verzorgen.

Rouwceremonieën: Of u nu kiest voor een traditionele begrafenis of een crematie met een herdenkingsdienst, wij helpen u bij het organiseren van een betekenisvolle en persoonlijke ceremonie die recht doet aan het leven van uw dierbare.

Nazorg: Ook na de uitvaart zijn wij er voor u. Wij bieden ondersteuning en nazorg aan de nabestaanden, zodat u de ruimte krijgt om te rouwen en het verlies te verwerken.

Waarom Kiezen voor Uitvaartverzorging Utrecht?

Ervaring en Expertise: Met jarenlange ervaring in het verzorgen van uitvaarten begrijpen wij de gevoeligheden en behoeften die gepaard gaan met een verlies. Onze expertise stelt ons in staat om een uitvaart op maat te verzorgen die recht doet aan het leven van uw dierbare.

Persoonlijke Benadering: Bij Uitvaartverzorging Utrecht geloven we in een persoonlijke benadering. We nemen de tijd om naar u te luisteren, uw wensen te begrijpen en u te begeleiden bij elke stap van het proces. Uw tevredenheid en gemoedsrust staan bij ons centraal.

Respect en Empathie: We behandelen elk verlies met het respect en de empathie die het verdient. Ons toegewijde team staat voor u klaar om u te ondersteunen en u te helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen, terwijl we altijd rekening houden met uw emotionele behoeften.

Neem Contact met Ons Op

Bij Uitvaartverzorging Utrecht zijn we er voor u wanneer u ons nodig heeft. Als u behoefte heeft aan uitvaartverzorging in Utrecht, neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen en u de ondersteuning te bieden die u nodig heeft tijdens deze moeilijke periode.

U bent benieuwd naar de mogelijkheden van een uitvaart in Utrecht

Al bijna 90 jaar verzorgt PCB Uitvaartzorg uitvaarten in Utrecht en in de nabije regio. We mogen voor deze keer dus wel zo onbescheiden zijn om te stellen dat wij alle kennis in huis hebben om u te informeren over de mogelijkheden voor een uitvaart in Utrecht. Ook onze leveranciers zijn oer-Utrechtse bedrijven met een lange staat van dienst; denk aan Meijers Rouwvervoer (sinds 1928), Steenhouwerij Jongerius (sinds 1928) en Anneke Kapteyn (sinds 1960).

Een uitvaart met een Utrechts tintje

Er zijn heel veel manieren om een uitvaart persoonlijker te maken. Als een overledene een Utrechter in hart en nieren was, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaart waarin allerlei typisch Utrechtse elementen naar voren komen. Denk aan bloemen in rood-witte tinten, een rouwkaart met de Dom erop of met een ander herkenbaar beeld uit het Stadsie. U kunt ook denken aan typisch Utrechtse catering met Vockingworst, Spritsjes, Domtorentjes en een biertje van brouwerij De Leckere, of een Baliekluiver om te proosten op de overledene. Of echte Utrechtse liedjes tijdens de uitvaartdienst zoals Utereg, me Stadsie en Als ik boven op de Dom sta. Ook een mogelijkheid: een kist van de echte Utrechtse kistenmaker Radboud Spruit of een met een afbeelding van de Dom erop die ook nog in te kleuren is. En in het geval van een crematie zijn er de handgemaakte OSOGAIA urnen uit de bekende Utrechtse pottenbakkerij Mobach. Neem contact met ons op voor meer ideeën voor een echte Utrechtse uitvaart. Wij staan doordeweeks én in het weekend 24 uur per dag voor u klaar.

Locaties in Utrecht

Kiest u voor een begrafenis, dan is er in Utrecht voor iedere voorkeur wat te vinden. Zo zijn er de twee rijksmonumenten; Kovelswade en Soestbergen – de twee eerste algemene begraafplaatsen van Nederland. Soestbergen staat bekend om zijn slingerende paden en de bijzondere ronde grafheuvel: de ‘Ring van Zocher’. Kovelswade heeft dan weer een prachtige koepelvormige aula. Begraafplaatsen met een wat moderne uitstraling zijn Tolsteeg en Daelwijck.
Wist u dat de bekende M.E. Escher nog een muurschildering heeft aangebracht in de aula van Tolsteeg?  En dat de baar in de aula van begraafplaats Utrecht is gemaakt van stukken van de Domtoren waar bij de renovatie geen gebruik meer van kon worden gemaakt? Kunstliefhebbers voelen zich misschien meer aangetrokken door Begraafplaats St. Barbara. Kijk hier voor een serie columns over de kunstwerken op St. Barbara.
Utrecht heeft twee crematoria; het bekende, al langer bestaande, Daelwijck en het nieuwere Domstede.
Opbaren kan eventueel in deze crematoria, beide crematoria beschikken over een aparte opbaarruimte, maar kan ook in ons eigen sfeervolle uitvaartcentrum in Overvecht. In ons eigen uitvaartcentrum kunnen wij flexibel omgaan met bezoektijden, daardoor kan hier op elk moment van de dag een rouwbezoek worden ingepland. Er is zelfs de mogelijkheid voor een intieme uitvaartdienst in onze aula.

Bij leven

Om uw nabestaanden te ontlasten maar zeker ook voor uw eigen gemoedsrust, is het verstandig vroegtijdig na te denken over uw uitvaart. U kunt uw wensen in een persoonlijk gesprek kenbaar maken, maar ook op papier vastleggen. Zo voorkomt u dat nabestaanden moeten gissen naar uw wensen. Als u ook nog iets regelt voor de financiële kant van uw uitvaart, ontziet u uw nabestaanden helemaal en kunnen zij zich concentreren op hun rouw.

Bij overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis en het begin van een emotionele, vaak ontwrichtende periode. Het kan dan heel lastig zijn om de zaken op een rijtje te houden. En hoewel je op zo’n moment niet op je best bent, toch moet er van alles geregeld worden. PCB Uitvaartzorg helpt u hierbij. Onze uitvaartleiders laten u zoveel mogelijk zelf de regie behouden, maar zijn er ook voor het misschien hoognodige zetje in de goede richting, de inspiratie, advies bij te maken keuzes, het bewaken van de planning en voor het overzicht. En als u aangeeft dat iets echt niet lukt, dan nemen wij dat u liefdevol uit handen.

Na de uitvaart

De uitvaart vormt gedurende zo’n dag of zes na het overlijden een soort van baken waar naartoe gewerkt wordt. Na afloop in de koffiekamer is er ook vaak een soort ontlading. Je voelt als het ware de zucht van verlichting als er voor het eerst weer gelachen wordt. Toch is het daarmee niet gedaan. Op een bepaalde manier begint het rouwproces dan pas echt. Ook moet er nog steeds veel geregeld worden. Denk aan het ontwerp en de aanschaf van een grafmonument, het besluit over de asbestemming of het dankbetuigingskaartje. Ook het afhandelen van allerlei administratieve taken komt dan pas aan bod. PCB Uitvaartzorg kan u – als u dat wenst – ook in dit proces bij de hand nemen. Voor ons stopt het niet als de laatste mensen de koffiekamer uitlopen.

PCB Uitvaartzorg

PCB Uitvaartzorg is in 1933 opgericht en de menselijke maat en kwaliteit staan nog altijd voorop. Kernwaarden als openheid, oprechtheid en persoonlijkheid zijn voor ons als vanzelfsprekend. Al bijna 100 jaar lang.

Wat er inmiddels wél veranderd is, is het verzorgingsgebied van PCB Uitvaartzorg. Dat is aanzienlijk uitgebreid. Niet alleen in Utrecht, maar ook in alle omliggende gemeenten als Nieuwegein, Maarssen, Houten, BilthovenZeist kennen wij dankzij onze langjarige historie heg en steg. Wij kennen de weg in alle uitvaartlocaties, we hebben daar onze contacten op het gebied van catering, livestreaming, bloemisten en wat je verder nog kunt bedenken om een uitvaart vorm te kunnen geven. Zo weten we ook als u wilt afwijken van het gangbare altijd wel een oplossing om daar invulling aan te geven.

030 - 262 2244
Scroll naar boven