Waarom een uitvaartwinkel?

Bij een overlijden komt er veel op u af. Er moeten in een korte tijd keuzes worden gemaakt rondom de uitvaart. Daarom hechten wij veel waarde aan goede voorlichting. In onze uitvaartwinkels kunt u zich in een ontspannen sfeer op de hoogte stellen van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van begraven of cremeren. Daarnaast besteden wij ook aandacht aan nazorg. Dit wil zeggen alles wat zich afspeelt na een uitvaart. Bijvoorbeeld het bestellen van dankbetuigingen, het uitzoeken van een urn of gewoon voor een gesprek.

Nagedachtenis

Na een begrafenis wil men vaak graag een steen of monument op het graf. Wij kunnen u hierover brede voorlichting geven. Na een crematie wordt er nagedacht over de asbestemming. Wordt de as uitgestrooid, komt het in een sierurn? In onze uitvaartwinkels hebben we een groot assortiment aan voorbeelden van assieraden en asgeschenken waarin de as van de overledene verwerkt kan worden.

Troost

Vaak kunnen we geen woorden vinden om een ander te troosten of lijken woorden te kort te schieten. We willen soms zo graag iets doen om te laten zien dat we meeleven. In onze uitvaartwinkels in Bitlhoven, Nieuwegein en Vianen is een Troosthoek ingericht. Hier zijn kleine en grote geschenken te vinden die gegeven kunnen worden aan hem of haar die troost nodig heeft. Er zijn beeldjes, herinneringssteentjes, kaarsen en vele andere geschenken die troost kunnen bieden.

Informatiemiddagen en avonden

Regelmatig organiseren wij informatiemiddagen en -avonden, exposities en workshops in onze uitvaartwinkels rond het thema afscheid. In de lokale pers en in de agenda op deze site worden deze aangekondigd. De bijeenkomsten en exposities zijn vrij toegankelijk. Mocht u zelf een idee hebben voor een lezing of een expositie willen houden rond bovenstaand thema neemt u dan gerust contact met ons op.

Direct hulp nodig?


Wij zijn doordeweeks en in het weekend, 24 uur per dag
bereikbaar voor directe hulp op 030 - 262 2244

Contact opnemen