Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie “Verstilling in landschap en stilleven” in Afscheidswinkel PCB Uitvaartzorg

22 november 2022 - 31 maart 2023

Tot april 2023 zijn mooie werken van de lokale kunstenares, Catherine Gathier in de Afscheidswinkel, te bezichtigen. De expositie “Verstilling in landschap en stilleven” omvat vele afbeeldingen., waaronder fraaie schilderijen van de Lekbrug, de sluisjes bij Vreeswijk en enkele zeegezichten.

Catherine Gathier is autodidact maar volgde vele lessen en cursussen bij o.a. Hans Leijerzapf, Maarten Welberger, Peter Durieux, Joke Frima en Hans Versfelt. De technieken die ze daar leerde implementeerde ze in haar eigen werk, waardoor ze een unieke schilderstijl heeft ontwikkeld.

Haar voorkeur gaat uit naar olieverf en acryl. Als realist schildert ze het liefst naar de werkelijkheid waarbij veel aandacht wordt besteed aan compositie en kleurgebruik.
Ze schildert graag stillevens en landschappen, maar ook meer figuratieve onderwerpen worden geschilderd, waarbij een abstracte achtergrond gecombineerd wordt met een realistische voorgrond.

Catherine schildert graag op locatie, waarbij ze soms haar camper ‘Julia’ gebruikt als atelier. Haar reizen met Julia kun je volgen op www.zwerftochtenmethetpenseel.home.blog

Daarnaast schrijft ze voor vaktijdschrift ‘Atelier’ en geeft ze les in haar eigen atelier in Vianen, op verzoek op locatie en/of tijdens schildervakanties in binnen- en buitenland.

Een aantal malen is zij gevraagd in haar discipline als Beeldend Kunstenaar voor televisie-programma`s zoals ‘Verhuisbericht’ (Peter van de Vorst) en ‘Nederland vertrekt’ (Sylvana Simons).

Nieuwsgierig? U kunt deze expositie, kosteloos, komen bekijken in de Afscheidswinkel, tijdens de openingsdagen: dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 – 17.00 uur.

De koffie/thee staat klaar op de Dorpsstraat 6 in Nieuwegein.

Gegevens

Begin:
22 november 2022
Einde:
31 maart

Locatie

Dorpsstraat 6, Nieuwegein
030 - 262 2244
Scroll naar boven