Echt zoals hij of zij was

Kies met PCB Uitvaartzorg voor een afscheid in jouw stijl

Afscheid nemen van je geliefde, dat wil je stijlvol doen. In de stijl van zijn of haar leven. ‘Echt zoals hij of zij was’ is voor ons het beste compliment na een uitvaart. Een uitvaart, welke recht doet aan het unieke leven dat iemand heeft geleid…

 

Afscheid van het leven

Voor altijd afscheid nemen doe je maar één keer. Wat voor uitvaart heb je voor ogen en hoe komt jouw levensstijl daar dan in tot uiting? Een begrafenis of crematie? Levendig of juist sober en rustig? Een uitvaart in jouw stijl kan voor de juiste sfeer en uitstraling zorgen bij het afscheid. Jouw stijl, jouw manier van leven, wordt zichtbaar in de keuze van de kist, decoratie, catering, locatie enzovoorts.

Herkenbaar en vertrouwd

Zo kunnen ‘toeters en bellen’ niet bij jouw stijl passen. Liever wil je een mooi, net, liefdevol en warm afscheid. Misschien denk je dan aan een traditionele uitvaart met een afscheid in de aula, waarna een samenkomst volgt met koffie & thee met een plakje cake. Dat is een traditie in Nederland, maar deze wordt meer eigen door bijvoorbeeld een koffiekar met barista toe te voegen aan de catering.

Of ben je misschien wel altijd een levensgenieter geweest? Vind je het bijvoorbeeld heerlijk om gezellig met vrienden te tafelen of te borrelen? Dan past misschien een bourgondische stijl meer bij jouw afscheid. En wanneer je tijdens je leven een grote fan bent geweest van een (voetbal)club: waarom dit dan ook niet laten terugkomen tijdens het afscheid?

De wensen van de nabestaanden

De overledene vormt wel het middelpunt van de uitvaart, maar het zijn de nabestaanden die afscheid nemen. Jouw laatste wil is belangrijk, maar het is fijn als zij begrijpen waarom je het op een bepaalde manier wilt vormgeven. Zij moeten na jouw dood verder leven en jouw uitvaart helpt hen het verdriet te verwerken. Je kunt zelf de regie nemen en een compleet uitvaartdraaiboek achterlaten, maar je kunt ook laten weten wat je wel of niet wilt, en grote lijnen aangeven. Je naasten kunnen dan zelf invulling geven aan het afscheid.

Uitvaart regelen

Bij een uitvaart komt best veel kijken. Voor een afscheid in stijl met jouw leven kies je PCB, jouw vertrouwde uitvaartzorg voor de provincie Utrecht. Bel 030 262 22 44. Kies met PCB Uitvaartzorg  voor een afscheid in jouw levensstijl: ‘Een afscheid in stijl met je leven’.

030 - 262 2244
Scroll naar boven