Heropening Aula Begraafplaats Kovelswade Utrecht

Aula Kovelswade in oude luister hersteld
door Enid van Schagen, uitvaartleider

In de vorige editie van ons Bulletin schreven we het al: de koepel van Kovelswade kreeg dan toch eindelijk haar welverdiende, grondige opknapbeurt. Inmiddels zijn de werkzaamheden klaar en is de officiële opening ook alweer achter de rug. Mijn collega Joke en ik waren daarbij. En ik overdrijf niet als ik zeg dat ik kippenvel kreeg toen ik de aula binnenstapte. En het kippenvel kwam terug tijdens de toespraak van bedrijfsleider Begraafplaatsen Utrecht, Tanja Medema waarin met woorden werd bevestigd wat mijn ogen al zagen. De zorg, liefde en toewijding waarmee deze “oude dame” in oude luister is hersteld is ontroerend.

De gestelde eisen van de opdrachtgever: duurzaamheid, een strak budget en de wens om de akoestiek aanzienlijk te verbeteren noopten tot een creatieve werkwijze. Uitvoerder het Groene Kabinet wist raad met de uitdaging. Isolatiemateriaal van oude spijkerbroeken, applicaties van Hollands wolvilt aan de wanden. Een mobiel van snijresten uit de meubelindustrie zorgen er samen voor dat de nagalm van 4 seconden van voorheen teruggebracht wordt naar een niveau waarop toespraken goed te verstaan zijn en muziek prettig in het gehoor ligt. Het kleurgebruik en de organische vormen zijn aangenaam.

Aan het einde van haar toespraak gaf Tanja het gebouw symbolisch weer terug aan haar gebruikers – de nabestaanden.

Inmiddels hebben wij hier medio april al de eerste begrafenis mogen verzorgen en daar kijken zowel de nabestaanden als wij met een zeer goed gevoel op terug.

030 - 262 2244
Scroll naar boven