Na de uitvaart

Contact met PCB Uitvaartzorg na de uitvaart

Ook na de uitvaart kunt u een beroep doen op onze dienstverlening.
Deze nazorg begint al tijdens de voorbereiding van de uitvaart. We overhandigen de nabestaanden kosteloos de uitgebreide gids “Zorgen erna”. Hierin vindt u relevante informatie over de administratieve en financiële gevolgen van een overlijden en wat u te doen staat. De informatie is gerangschikt op onderwerp en daardoor gemakkelijk terug te vinden.
We maken daarbij onderscheid tussen het overlijden van een alleenstaande of van een partner. We hebben informatiegidsen beschikbaar voor beide situaties.

Enkele weken na de uitvaart neemt onze nazorgadviseur contact op met de nabestaanden.

Bestemming van de as

De as van uw dierbare blijft gedurende een wettelijk vastgestelde termijn van één maand bij het crematorium. Binnen enkele weken na de uitvaart sturen wij u een asbestemmingsformulier. Voor u komt dan de vraag wat u met de as wilt doen. In onze afscheidswinkels kunnen wij u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden. U kunt denken aan een sierurn, urnentuin, een urnengraf, bijzetten in een columbarium, de as in huis plaatsen, verstrooien van de as.

Grafmonument

Wij werken al jarenlang naar volle tevredenheid samen met Steenhouwerij Jongerius. Zij kennen alle ins en outs bij elke begraafplaats in de regio. In de dagen voorafgaand aan de uitvaart houden wij contact met de medewerkers van Jongerius. Zij verzorgen een tijdelijke kleine steen (naamplaat) met daarop de naam van de overledene zodat bezoekers aan het graf in de eerste periode na de uitvaart het graf meteen kunnen herkennen. Gaat het om een bestaand graf, dan halen zij het monument af. Daags na de uitvaart nemen zij contact met u op om uw wensen met betrekking tot het grafmonument met u door te nemen. Omdat voorkeuren op het vlak van herdenken heel persoonlijk zijn, is er op het gebied van graf­monumenten en materialen veel mogelijk. Monumenten van natuursteen, glas, brons, RVS, hout maar ook versteend hout of een combinatie hiervan.

Mocht u een voorkeur hebben voor een andere steenhouwerij, dan is dat ook mogelijk. Wij bepreken dit, net als vele andere zaken, uitgebreid met u tijdens de voorbereidingen voor de begrafenis.

Bedankkaartjes

Enkele weken na de uitvaart wilt u misschien de belangstellenden bedanken voor hun medeleven en belangstelling. U kunt kiezen voor een advertentie in de krant of het versturen van bedankkaartjes. Het versturen van deze kaartjes gebeurt meestal tussen de 4e en 6e week na de uitvaart.

Wij kunnen u hierbij behulpzaam zijn door de kaartjes voor u te drukken in de stijl van de rouwkaart – of juist helemaal anders als dat uw voorkeur heeft. Uiteraard ontvangt u hierbij van ons ook de benodigde postzegels en enveloppen.

Herinneringssieraden

Tegenwoordig is er veel vraag naar sieraden om as in te bewaren. Wij kunnen u van alles vertellen over onze gedenksieraden in goud, zilver, aluminium of staal. Er zijn ook kleine urntjes beschikbaar zodat u de as over meerdere personen kunt verdelen. Wanneer u wij, op uw verzoek, een vingerafdruk hebben gemaakt van de overledene, kan deze worden verwerkt in bijvoorbeeld een sieraad of op canvas. Bij aanschaf van een herinneringsartikel in één van onze afscheidswinkels, verwerken wij voor u de as hierin. In overleg kunt u hierbij aanwezig zijn. In een enkel geval kan alleen de leverancier het herinneringsartikel vullen. Dan verzorgen wij het opsturen van de as voor u.

Wilt u zich alvast oriënteren op de diverse mogelijkheden, breng dan vrijblijvend een bezoek aan onze afscheidswinkel in Nieuwegein.

Digitale nalatenschap

Tegenwoordig heeft iedereen wel een aantal online accounts bij sociale media – denk aan Facebook, Twitter, LinkedIn, enz. Om te voorkomen dat u straks als het ware na uw overlijden online “voortleeft” kunt u een paar dingen doen. U kunt natuurlijk zelf een lijstje bijhouden met alle gegevens, maar het bezwaar daarvan is dat het in verkeerde handen terecht kan komen. U kunt een “sociale media testament” vastleggen bij een notaris. Daarin staat welke online profielen u heeft, wat de bijbehorende gebruikersnamen en wachtwoorden zijn en wat er na uw overlijden mee moet gebeuren. Ook wijst u hierin een “sociale media executeur” aan die uitvoert wat uw wensen hierin zijn. Een derde optie is dat u bij alle sociale media instelt wat er na uw overlijden met het account moet gebeuren.

Let ook op wat er met uw gegevens in ’the cloud’ gebeurt. Sommige hostingpartijen verwijderen al uw bestanden na uw overlijden. Ook foto’s die misschien van waarde zijn voor uw nabestaanden.

030 - 262 2244
Scroll naar boven