Afscheid nemen

Voor de begrafenis of crematie is er vaak een afscheidsplechtigheid. De inhoud en locatie bepalen mede de herinnering en steun die zo'n plechtigheid geeft aan de nabestaanden.

Naast dat de nabestaanden zelf de gehele plechtigheid vorm kunnen geven zijn er ook andere personen die u bij kunnen staan zoals een predikant, pastor, humanistisch of funerair spreker, muzikanten of zangers. PCB Uitvaartzorg beschikt over een uitgebreid bestand met namen en kan voor u het eerste contact leggen.

De plechtigheid kan op verschillende locaties plaatsvinden. U kunt kiezen voor de aula van de begraafplaats of het crematorium. Maar ook voor een kerk en zelfs voor het woonhuis of een andere geliefde locatie van overledene.

Er zijn dus veel mogelijkheden om aan de plechtigheid de gewenste persoonlijke invulling te geven. Het is echter van groot belang om voor het definitief vastleggen van een dag en tijdstip van de plechtigheid na te gaan of de locatie beschikbaar is en of de gewenste begeleiding door bijvoorbeeld bovengenoemde personen mogelijk is. Wij kunnen u behulpzaam zijn door informatie over de locatie te geven, de contacten voor u te leggen en afspraken namens u te maken.

Steeds meer locaties zijn uitgerust met geavanceerde apparatuur voor het afspelen van muziek. Maar ook het vertonen van foto's en film behoren tot de mogelijkheden. Verder bieden een aantal begraafplaatsen en crematoria de mogelijkheid tot het opnemen van de plechtigheid op DVD.

Direct hulp nodig?


Wij zijn doordeweeks en in het weekend, 24 uur per dag
bereikbaar voor directe hulp op 030 - 262 2244

Contact opnemen