Eenzame uitvaart

Eenzaam

Afgelopen week mocht ik namens PCB Uitvaartzorg de uitvaart verzorgen van een overledene zonder nabestaanden.
Dankzij Jan der Haar, één van de stadsdichters van Utrecht, hebben we de overledene een persoonlijk afscheid kunnen geven. Jan had zich verdiept in het leven van de overledene en vertelde in een gedicht wie de overledene was geweest. Nadat we de kist hadden laten dalen, kwamen er onverwacht toch nog 2 bekenden van de overledene de begraafplaats op lopen en hebben ook zij alsnog afscheid kunnen nemen.

U kunt het gedicht, en ook een kort verslag van het afscheid, teruglezen op de website van het stadsdichtersgilde: https://www.stadsdichtersgilde.nl/category/utrecht-en-eenzame-uitvaart/

Triest en mooi initiatief

Het is nu 20 jaar geleden dat dit mooie maar trieste initiatief van de stadsdichters het leven zag. Het was oorspronkelijk een idee van dichter Bart FM Droog die het niet kon verkroppen dat zoveel mensen in eenzaamheid werden begraven of gecremeerd. Daarna is het initiatief overal in Nederland – en België overgenomen. In Utrecht zijn het de dichters van het Utrechts Staddichtersgilde die zich hier met liefde over ontfermen. En hoewel zij zichzelf het liefst opgeheven zouden zien worden, vind ik het mooi dat het bestaat.

030 - 262 2244
Scroll naar boven