Laatste verzorging en opbaring

Onze eerste zorg is de laatste zorg voor uw dierbare. PCB Uitvaartzorg heeft een team ervaren en deskundige verzorgers klaar staan om hem of haar weer zo mooi mogelijk te maken. Ook als de laatste levensfase zichtbaar zwaar is geweest voor uw dierbare. Het helpt als u ons een foto kunt geven zodat wij kunnen zien hoe het haar hoort zitten of hoe de overledene zich verzorgde.

Verder kiest u de kleding uit die de overledene graag droeg of waar u hem of haar graag in zag. Wij kunnen u hierin desgewenst adviseren. U kunt de verzorging deels zelf doen, aan ons overlaten of samen met ons doen. Wij leggen dan stap voor stap uit wat er gaat gebeuren. U kunt op elk moment helpen. De laatste verzorging is een bijzonder moment. Wij doen dit met de grootste zorg en respect.

Soms is er complexere zorg nodig zoals het verwijderen van een pacemaker of het maskeren van een onprettig ogende wond of blauwe plek. Alles gaat in overleg met u, zodat er niets gebeurt waar u geen weet van heeft.

Heel vaak horen wij terug van nabestaanden dat de verzorgingsdienst zulk goed werk heeft gedaan. Maar wij zullen u altijd aansporen het te zeggen als iets toch net iets anders moet: de handen wat verleggen, toch liever de bril op, een sjaaltje om. Elk detail telt.

PCB Uitvaartzorg heeft twee eigen uitvaartcentra waar de mogelijkheid is om overledenen op te baren in een gekoelde ruimte, tot aan de dag van de  uitvaart. We hebben een uitvaartcentrum in Utrecht en een uitvaartcentrum in Zeist.

Blijft de overledene na de verzorging thuis, dan wordt er gebruik gemaakt van een mobiel koelsysteem. De opbaring kan dan op een bed, in een kist of op een opbaarplank. Bij een opbaring thuis komt er dagelijks iemand van PCB Uitvaartzorg langs om te zien hoe het gaat met de thuisopbaring. Daarbij wordt dan ook gelijk dagelijks de koelapparatuur gecontroleerd. Meer dan eens leiden dergelijke dagelijkse bezoeken tot mooie momenten en wordt er veel meer besproken dan alleen de thuisopbaring.

030 - 262 2244
Scroll naar top