Uitvaartmuziek

Muziek is een belangrijk onderdeel van de plechtigheid. Afhankelijk van de locatie, de vorm of de inhoud van de plechtigheid, kiest u voor muziek die passend is bij het leven van de overledene. Klassiek, populair, religieus of misschien wel live muziek. Veel is tegenwoordig mogelijk.

Om er zeker van te kunnen zijn dat de kwaliteit van de gewenste muziek in orde is, dienen (gebrande) CD’s en/of een USB-stick minimaal 24 uur voor de plechtigheid getest te worden. Afhankelijk van waar de plechtigheid gehouden wordt, kunnen originele CD’s op de dag van de uitvaart meegenomen worden.

Steeds meer crematoria zijn uitgerust met geavanceerde apparatuur voor het afspelen van muziek. Indien de plechtigheid in een crematorium plaatsvindt, kunt u de gewenste muziek ook opzoeken in de muziekcatalogus van het crematorium. U bent er dan van verzekerd dat de muziek die in de catalogus vermeld wordt van een goede kwaliteit is. Het is dan niet nodig om een (gebrande) CD aan te leveren. Muziek die in de catalogus niet te vinden is, kunt u voor sommige crematoria ook als MP3-bestand zelf uploaden of per e-mail aanleveren.

De begraafplaatsen zijn vaak nog uitgerust met een eenvoudige muziekinstallatie. Houdt u rekening hiermee als u bepaalde wensen heeft voor het afspelen van muziek.

Live muziek

Wij beschikken ook over de juiste contacten voor het live uitvoeren van uitvaartmuziek, begrafenismuziek en muziek bij crematies. Wij kunnen zorgen voor muzikaal maatwerk en beschikken over een netwerk van de beste professionele musici van Nederland, die vol toewijding instaan voor optimale uitvoeringen. Tijdens een uitvaart zijn de nabestaanden meer dan ooit vatbaar voor de schoonheid van live muziek. De muziek leeft, beweegt en ademt. Dit in sterk contrast met de dood. Op zo’n moment toont muziek zich in haar volle kracht: het biedt troost zoals woorden dat onmogelijk kunnen doen. De aanwezigheid en grote betrokkenheid van de musici wordt als zeer troostrijk ervaren en geeft houvast en structuur aan de uitvaartplechtigheid.

Muziek van YouTube filmpjes

Het is niet altijd mogelijk om gewenste muziek via iTunes te downloaden of op CD te vinden. In de meeste gevallen kan YouTube dan een uitkomst bieden. De muziek die bij een filmpje te horen is, kan omgezet worden naar een MP3 bestand. Een MP3 bestand is kwalitatief goed genoeg om in een aula af te spelen.

Scroll naar top